Zoeken

Rabat krijgt nieuwe HSL-treinstation

29 december 2023 - 15:30 - Marokko

©

Rabat krijgt een gloednieuwe hogesnelheidstreinstation, ter voorbereiding op de geplande HSL-lijn die Kenitra met Marrakech zal verbinden voor 2030.

Het ambitieuze project, gedragen door de Nationale Spoorwegmaatschappij van Marokko (ONCF), omvat aanzienlijke investeringen, waaronder de oprichting van een ultramodern station in de wijk Hay Riad.

Lees ook: HSL tussen Casablanca en Madrid vóór 2030?

Recentelijk heeft de ONCF een aanbesteding uitgeschreven voor de technische studies en bouwwerkzaamheden van het toekomstige station. Het ontwerp belooft een architectonisch hoogstandje te worden: een gebouwenbrug die de sporen overspant en de avenues Annakhil en Hassan II met elkaar verbindt. Het doel is om meer te creëren dan alleen een transitpunt; het station zal een multifunctioneel centrum worden met faciliteiten voor reizigers, parkeerplaatsen, perrons en commerciële ruimtes, meldt La Vie éco.

Lees ook: ONCF start aanleg HSL Kenitra-Marrakech

Het nieuw treinstation van Hay Riad zal over meerdere niveaus worden gebouwd om de ruimte optimaal te benutten. Het gelijkvloers omvat twee hoofdblokken aan beide zijden van de avenues, aangevuld met een mezzanine en een bovenverdieping die het bruggebouw vormen. Daarnaast zijn er twee ondergrondse parkeergarages gepland aan weerszijden van het station, verbonden door een tunnel onder de sporen. De modernisering omvat ook moderne perrons en buitenruimtes, met als doel een verbeterde ervaring voor reizigers en een esthetische integratie in het stadsbeeld van Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team