Zoeken

Rabat krijgt gigantisch atletiekstadion

18 februari 2024 - 09:00 - Marokko

©

De start van de bouw van een nieuw, ultramodern atletiekstadion in Rabat is aanstaande. Het Marokkaans bouwbedrijf SGTM is gekozen om het stadion te bouwen.

Marokko investeert fors in de ontwikkeling van sportinfrastructuur om nationale en internationale topevenementen te kunnen organiseren. Het Nationaal agentschap voor openbare uitrustingen (ANEP) heeft SGTM gekozen om het nieuwe atletiekstadion in Rabat te bouwen voor een bedrag van 554,6 miljoen dirham. Het bedrijf heeft een jaar de tijd om het project te realiseren.

Lees ook: Grote stadion Tanger krijgt facelift: FIFA-normen en 87.000 plaatsen

Het stadion, met een capaciteit van 20.000 zitplaatsen, zal beschikken over een achtbaans atletiekpiste en een negenbaans piste voor de 110 meter horden. Het complex, verdeeld over vier niveaus, zal ook geschikt zijn voor voetbalwedstrijden. Naast de atletiekpiste omvat het stadion diverse sportfaciliteiten, opslagruimtes, een persconferentieruimte, vergaderzalen, mediaruimtes en VIP-accommodaties. Ook zijn er sanitaire voorzieningen, administratieve kantoren, fitnessruimtes en opwarmruimtes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team