Zoeken

Tanger krijgt tram

9 januari 2024 - 11:00 - Marokko

©

Tanger staat aan de vooravond van een grootse transformatie met de komst van een gloednieuw tramnetwerk, dat voor het WK dat in 2030 door Marokko, Spanje en Portugal wordt georganiseerd, klaar zal zijn.

Volgens recente berichten in de media zullen er binnenkort voorbereidende studies worden uitgevoerd om dit ambitieuze project vorm te geven.

Lees ook: Marokko leent 40 miljoen euro voor uitbreiding tram Rabat

De nieuwe tramlijnen zijn bedoeld om het stadsbeeld van Tanger ingrijpend te veranderen. Voor de realisatie ervan werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen meerdere partijen, waaronder de Stadsraad van Tanger, de Regionale Raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, het Agentschap voor de Ontwikkeling van de Noordelijke Regio’s en het Ministerie van Transport en Logistiek.

De geplande studies zullen zich richten op het bepalen van de technische en financiële details van het project, inclusief de lengte van de tramlijnen, de gebieden die ze zullen doorkruisen, het type voertuigen dat zal worden gebruikt en de totale kosten van het project.

Lees ook: Nieuwe trams Casablanca krijgen vorm in Barcelona

Met een geschatte totale kostprijs van meer dan 10 miljard dirham, omvat het initiële project drie tramlijnen: de eerste lijn zal het universitair ziekenhuis verbinden met het Al Boraq HSL-treinstation, de tweede lijn zal de industriële zone van Maghougha verbinden met Riad Tetouan, en de derde lijn zal de internationale luchthaven Ibn Battouta van Tanger verbinden met het Al Hassani-complex in de buurt van het grote stadion van Tanger, meldt Tanja24.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team