Zoeken

Rabat krijgt modern treinstation voor Afrika Cup 2025

10 april 2024 - 08:00 - Marokko

©

De start van de bouwwerkzaamheden van het nieuwe station in de wijk Hay Riad in Rabat is nabij. De Nationale Spoorwegmaatschappij (ONCF) heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de realisatie van het station, dat in gebruik moet worden genomen voor de Afrika Cup 2025 die in Marokko wordt gehouden.

De kosten van de bouw van het nieuwe treinstation worden geraamd op 180 miljoen dirham en de werkzaamheden zullen naar verwachting tien maanden duren. Het station moet een "bruggebouw" worden dat de spoorlijnen overspant die de twee oevers van de rivier de Bouregreg verbinden: de kant van de Avenue Annakhil en de kant van de Avenue Hassan II.

Lees ook: Rabat krijgt nieuwe HSL-treinstation

Op de begane grond van het nieuwe station zullen twee blokken gebouwen zijn aan beide zijden van de oevers, een mezzanine aan de kant van de Avenue Annakhil, twee ondergrondse parkeergarages aan beide zijden van de oevers die met elkaar verbonden zijn door een passage onder het spoor, evenals perrons en ingerichte ruimtes.

Lees ook: Chinees bedrijf zal HSL-spoor Marrakech-Agadir aanleggen

De realisatie van het nieuwe station Hay Riad maakt deel uit van een grootschaliger project om de spoorweginfrastructuur in Rabat te moderniseren en te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team