Zoeken

Start werkzaamheden HSL Kenitra-Marrakech

27 februari 2024 - 16:00 - Marokko

©

De bouw van de HSL tussen Kenitra en Marrakech is begonnen. De Marokkaanse spoorwegmaatschappij (ONCF) heeft zes bedrijven geselecteerd om de grondwerken en de voorbereiding van het tracé uit te voeren. De totale kosten van deze fase bedragen 141 miljoen dirham.

De werkzaamheden zijn verdeeld in vijf gedeeltes. Het eerste deel omvat het traject Sidi Yahya-Kenitra-Rabat Agdal. Het tweede perceel gaat van Rabat Agdal naar Bouskoura via Ain Atiq, Skhirat, Zenata, Faculteit Mohammedia, Ain Sebaa, Casablanca Port en Casablanca Voyageurs. De aannemer van dit deel zal ook het gedeelte naar Benslimane realiseren.

Lees ook: HSL tussen Casablanca en Madrid vóór 2030?

Het derde deel omvat Bouskoura, Nouaceur, de luchthaven Mohammed V, de aansluiting op Berrechid en de omleiding van Casablanca. Het traject Berrechid-Rhamna vormt deel 4 en het traject Rhamna-Marrakech deel 5. De werkzaamheden zullen 14 maanden duren.

Lees ook: Feestelijke sfeer in Algerije na uitschakeling Marokko (video)

De ONCF had eerder een aanbesteding uitgeschreven voor de selectie van de bedrijven die de civiele werkzaamheden voor de toekomstige HSl Kenitra-Marrakech zullen uitvoeren. De maximumsnelheid op deze lijn is 350 km/u. De Al-Boraq passagierstreinen kunnen er met een commerciële snelheid van 320 km/u rijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team