Zoeken

Onderwaterdrones voor drugstransport tussen Marokko en Spanje

8 juli 2022 - 15:40 - Wereld

©

De Spaanse politie is erin geslaagd een drugshandelnetwerk te ontmantelen dat voorbereidingen trof om met onderwaterdrones drugs te vervoeren van Marokko via de Straat van Gibraltar naar Spanje. In totaal werden bij deze actie acht personen gearresteerd en drie drones in beslag genomen.

De politieactie vond plaats op maandag 4 juli 2022. In totaal werden er 200 kg aan drugs, die via de Straat van Gibraltar van Marokko naar Spanje zouden worden vervoerd, door de Spaanse politie in beslag genomen, meldt het Spaanse agentschap EFE. In een verklaring zegt de politie dat het de eerste keer is dat dit type onbemande onderwaterdrones, ook bekend als UUV’s (Unmanned Underwater Vehicles), in beslag worden genomen. De Spaanse politie heeft twee onderwaterdrones in beslag genomen die in de maak zijn en een andere die bijna klaar was.

Lees ook: Marokko voert oorlog tegen drugssmokkel met drones

De drones "zouden worden geleverd aan Franse drugshandelaars voor het vervoer van grote hoeveelheden cocaïne," zegt de politie. De onderwaterdrones "hebben een bereik van 30 km, meer dan genoeg om de 15 km lange Straat van Gibraltar over te steken, die Spanje van Marokko scheidt", aldus de Spaanse politie.

Lees ook: Marokkaanse hasj in beslag genomen in tomaten in Spanje

Naast de inbeslagname van de drones werden ook acht mensen gearresteerd. De klanten van de Spaanse drugsorganisatie bevinden zich in Denemarken, Frankrijk, Italië en Spanje. Ze kunnen ook op andere diensten rekenen, zoals bijvoorbeeld het maken van dubbele bodems in voertuigen om drugs te verbergen en te vervoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team