Zoeken

Achtervolging drugssmokkelaars op volle zee (video)

25 juli 2022 - 11:00 - Wereld

©

De Spaanse politie, de douane en de belastingdienst, hebben een netwerk ontmanteld dat zich bezighield met de handel in hasj per boot, tussen Marokko en La Línea de la Concepción in Spanje. In totaal werden zes mensen gearresteerd en 467 kilo hasj in beslag genomen.

Het netwerk was zeer actief in de Straat van Gibraltar. De drugs werd in boten met een dubbele bodem vervoerd. Het onderzoek begon in oktober, toen de havenautoriteit van de stad La Línea de la Concepción (Cádiz), de aanwezigheid meldde van een boot die eerder was onderschept met zo’n 800 kilo hasj aan boord. Aan boord waren ook vier mensen aanwezig, allen met een verleden in drugshandel, schrijft Nius.

Lees ook: Smokkelde Cameron Diaz drugs van Frankrijk naar Marokko?

De drugscriminelen waren de boot aan het repareren om in Marokko een lading hasj op te pikken en naar de Spaanse kust te vervoeren voor de verdere distributie in Europa. Het hoofd van de criminele organisatie is een zakenman uit de gemeente San Roque. Hij gaf instructies aan de bemanning en financierde de hele operatie.

Nadat de boot was gerepareerd, vertrokken de vier bemanningsleden overeenkomstig de instructies van hun baas, naar de Marokkaanse kuststad El Jadida om de drugs op te pikken. Maar de boot begaf het opnieuw, waardoor ze zonder lading moesten terugkeren naar La Línea de la Concepción. Een maand later keerden ze terug naar El Jadida, waar ze de hasj deze keer wel aan boord konden halen.

Lees ook: Nederlander in België veroordeeld voor smokkel 750 kilo hasj uit Marokko

De boot werd op volle zee, op ongeveer 50 mijl voor de Spaanse kust, onderschept door een patrouilleboot van de douane. De vier drugshandelaars gooiden de hele lading in zee en probeerden te ontsnappen, maar werden gearresteerd door de agenten, die de 14 balen hasj met een totaal gewicht van 467 kilo, uit het water visten. De leider van het netwerk en zijn vrouw werden ook gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team