Zoeken

Marokkaanse drugshandelaars gearresteerd voor beroven andere smokkelaars in Spanje

25 mei 2022 - 15:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft een criminele organisatie ontmanteld die gespecialiseerd was in het stelen van drugs van andere drugshandelaars, om dit door te verkopen in de steden Alicante, Castellón en Murcia. In totaal werden 18 personen gearresteerd, waaronder meerdere Marokkanen, en werd er 43 kilo hasj in beslag genomen.

Het netwerk, dat zeer actief is in Spanje en Marokko, voerde gewelddadige overvallen uit op andere handelaars in Andalusië (Almería en Campo de Gibraltar) en leverde de gestolen drugs vervolgens aan andere handelaars voor de verkoop, meldt EFE. De leider van de organisatie is woonachtig in de stad Crevillent (Alicante) en opereerde in verschillende gemeenten in de provincie Alicante.

Lees ook: Marokko vraagt Spanje om uitlevering cocaïnesmokkelaar

Verschillende bendeleden hielden zich ook bezig met het witwassen van het drugsgeld en investeerden dat geld in de aankoop van onroerend goed en dure voertuigen in het buitenland, aldus politiebronnen. De politie voerde twintig huiszoekingen uit bij leden van het netwerk in Alicante, Crevillent, Elche, Cox, Sant Vicent del Raspeig, Torrevieja, Monforte del Cid, Murcia, Molina de Segura en Castellón. Daar is beslag gelegd op 51.850 euro in contanten, een vuurwapen, 43 kilo hasj, ongeveer 400 gram cocaïne, marihuana, acht dure auto’s en andere zaken.

Lees ook: Narco-zeilboten, nieuw snufje van Marokkaanse hasjsmokkelaars

In totaal werden 18 personen van Spaanse en Marokkaanse afkomst, tussen 22 en 50 jaar oud, gearresteerd en ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechtbanken in de steden waar ze werden aangehouden. Ze zullen worden vervolgd voor drugshandel, diefstal met geweld, witwassen van geld en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Bladna.nl