Zoeken

Marokkaanse hasj in beslag genomen in tomaten in Spanje

11 juni 2022 - 16:20 - Wereld

©

De Guardia Civil en de Spaanse politie hebben twee grote netwerken opgerold voor het smokkelen van hasj en cocaïne van Tanger naar de Andalusische kust. In totaal werden 13 ton hasj en 16 ton cocaïne, verborgen in zendingen tomaten, in beslag genomen.

De twee criminele organisaties brachten grote hoeveelheden drugs naar de haven van Algeciras. Het onderzoek van de Guardia Civil en de Nationale Politie begon in februari 2021 en leidde tot de inbeslagname van 13 ton hasj en 16 ton cocaïne, meldt La Voz Digital.

Lees ook: Spaanse politieagenten gearresteerd voor drugshandel met Marokko

Douanebeambten en politieagenten uit de havens van Tanger en Algeciras werden gearresteerd wegens hun betrokkenheid bij de smokkel. Zij hadden de invoer van grote hoeveelheden hasj uit Marokko naar Spanje mogelijk gemaakt. Volgens speurders werd meer dan 150 ton hasj verscheept. De cocaïne kwam uit Colombia en Costa Rica en was verstopt in tomaten, watermeloenen en andere vruchten.

De operatie leidde tot de ontmanteling van de grootste criminele organisatie in Campo de Gibraltar. In totaal werden 61 mensen gearresteerd en 83.683 kilo hasj, 9768 kilo cocaïne en 28 kilo marihuana in beslag genomen. Ook wordt het netwerk ervan verdacht nog eens 67.200 kilo hasj en 6200 kilo cocaïne Spanje binnen te hebben gesmokkeld.

Lees ook: Zware straf voor kopstuk drugsnetwerk die naar Marokko vluchtte

Bij huiszoekingen werden ook vijf vuurwapens, negen vrachtwagens, zeven koelwagens, 27 auto’s, 18 luxe horloges, één diamant, tien edelstenen, 26 eigendommen met een waarde van meer dan drie miljoen euro en 17 voertuigen met een waarde van meer dan 400.000 euro in beslag genomen.

Bladna.nl