Zoeken

Spanje: netwerk verzorgde valse documenten voor Marokkaanse zakenlieden

10 juli 2022 - 10:40 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft een crimineel netwerk opgerold dat gespecialiseerd was in het vervalsen van documenten voor Marokkaanse zakenlieden. Ze beweerden ondernemers te zijn die in Spanje actief waren. In totaal werden acht mensen gearresteerd, onder wie een advocaat uit Granada.

Het netwerk bemachtigde de dossiers van 15 personen uit vier gezinnen om hen vervalste documenten (verblijfs- en werkvergunningen) te bezorgen. Zo zouden zij toegang krijgen tot gezondheids- en onderwijsvoorzieningen of zakelijke activiteiten in Spanje. Nadat de Andalusische politie informatie had ontvangen van immigratie- en grensbeambten in Granada, dat een Marokkaanse zakenman valse verblijfs- en werkvergunningen had afgegeven, werd een onderzoek ingesteld naar het netwerk, zo meldt EFE.

Lees ook: Marokkanen in Spanje verkochten valse documenten voor 6000 euro

Volgens de documenten bezat de man een schoenwinkel in het centrum van de stad. De documenten werden vervalst door een advocaat uit Granada, die namens de Marokkaan contact opnam met het Spaanse consulaat in Nador om bepaalde documenten van de zakenman, zijn vrouw en zijn kinderen op te vragen. Volgens de onderzoekers huurde de Marokkaan het pand via een vastgoedmaatschappij en betaalde hij de huur in halfjaarlijkse termijnen.

Lees ook: Marokkanen betaalden 10.000 euro voor schijnhuwelijk in Spanje

De onderzoekers stelden ook vast dat het advocatenkantoor regelmatig bedragen tussen 20.000 en 40.000 euro van de Marokkaan ontving om hem in staat te stellen als zakenman in Spanje te blijven werken. Naast de gearresteerde advocaat werden ook de directeur van het makelaarskantoor en een Spaanse vrouw van Marokkaanse afkomst, die de advocaat als tolk naar Nador en Tanger begeleidde, gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team