Zoeken

Marokko voert oorlog tegen drugssmokkel met drones

12 mei 2022 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben de oorlog verklaard aan de drugssmokkel met drones tussen de steden Sebta en Melilla en Noord-Marokko. Op zondag verhinderde de politie in Tetouan een poging om drugs te smokkelen met drones.

Ook in Marokko blijft de politie waakzaam tegen alle innovaties in de drugshandel. Zij wisten bijvoorbeeld de smokkel met drones, die door drugshandelaars gebruikt werden om controleradars te ontwijken, te ontmaskeren. Op zondag nam de politie, zoals het dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldt, een drone in beslag die Rivotril tabletten vervoerde van Sebta naar Marokko. Het toestel werd ontdekt door een Marokkaanse veiligheidsradar, die de vliegroute volgde. De drone werd vervolgens neergeschoten.

Lees ook: Al Hoceima: achtervolging om drugssmokkel te stoppen

He toestel vervoerde 360 Rivotril tabletten, bestemd voor de Marokkaanse markt. De gerechtelijke opsporingsdienst in Fnideq heeft een onderzoek ingesteld om de omstandigheden van deze poging tot drugshandel vast te stellen, de daders te identificeren, alsook de herkomst van de drugs, hun bestemming en de connecties van de drugshandelaars op regionaal en internationaal niveau, melden bronnen van het dagblad.

Lees ook: Spanje: fake orka aanval om Marokkaanse hasj te smokkelen

Drugshandel met behulp van drones dook op tijdens de lockdown. Dit was de werkwijze die men aantrof als gevolg van de grenssluiting in verband met de Covid-19 gezondheidscrisis. 

Bladna.nl