Zoeken

Massagesalons in Casablanca gebruikt als bordelen

7 juli 2023 - 23:00 - Marokko

©

Steeds meer massagesalons en spa’s vestigen zich illegaal in bepaalde gebieden van Casablanca. De uitbaters gebruiken de salons voor prostitutieactiviteiten. De autoriteiten zijn vastbesloten om dit fenomeen aan te pakken.

Wellness- en schoonheidscentra zijn talrijk in de metropool, met name in Casablanca-Anfa. Maar de meeste van deze ruimtes hebben geen vergunning om deze activiteit uit te oefenen en gebruiken de salons als bordelen, meldt Al Ahdath Al Maghribia, eraan herinnerend dat de bevoegde autoriteiten een grootschalig onderzoek hebben uitgevoerd om dit fenomeen te bestrijden.

Lees ook: Inwoners Nador eisen actie tegen prostitutie en drugsgebruik in park

"Vijfentwintig massagesalons en spa’s zijn geïdentificeerd tijdens het onderzoek. Ze hadden niet de vereiste vergunningen", melden bronnen van de krant. Sommige centra hadden een vergunning om kappersactiviteiten uit te oefenen en geen massages. Dezelfde bronnen voegen eraan toe dat de werknemers van sommige van deze centra "niet zijn aangegeven bij de sociale zekerheid (CNSS) en zelfs niet worden betaald. Ze zijn tevreden met de royale fooien van hun klanten".

Lees ook: Massagesalons in Fez gebruikt voor prostitutie, 17 veroordelingen

Mustapha Haiker, voorzitter van de Istiqlal-groep in de gemeenteraad van Casablanca, heeft op sociale media de voorzitter van de wijkraad van Maârif aangesproken "over de onduidelijkheid rond de verleende vergunningen" aan massagesalons en spa’s in de metropool. Haiker vraagt dat "de informatie over deze salons, hun aantal, hun adres, hun oppervlakte en de vergunningen waarover ze beschikken openbaar worden gemaakt om een einde te maken aan de controverse rond deze ruimtes".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team