Zoeken

Inwoners Nador eisen actie tegen prostitutie en drugsgebruik in park

1 juni 2023 - 10:00 - Marokko

©

Prostitutie en drugsgebruik bedreigen de veiligheid van een park nabij de Al Morakab-markt in Nador. In het park worden regelmatig gebruikte naalden aangetroffen, wat zorgen baart over een toename van het aantal HIV-gevallen in de regio. Vooral kinderen uit de buurt lopen gevaar wanneer ze door het park lopen.

Geconfronteerd met deze situatie roepen de inwoners van Nador de autoriteiten op om actie te ondernemen, meldt Nadorcity. Ze eisen dat de gemeenteraad en de politie ingrijpen om dit probleem aan te pakken, met name om het risico op prikaccidenten te verminderen. Gebruikte naalden kunnen ernstige ziektes overdragen, en kinderen kunnen er per ongeluk mee in aanraking komen.

Lees ook: Marokko: drugsgebruik op scholen neemt toe

Ongeveer 300 mensen die met het HIV-virus leven, ontvangen behandeling in het lokale zorgcentrum. Allen werden geïdentificeerd door screenings uitgevoerd door het ministerie van Volksgezondheid in de buurt.

Lees ook: Marokko: meerderheid gedetineerden vast voor drugszaken

Volgens de afdeling worden drugsgebruikers het zwaarst getroffen door HIV, met een percentage van 14%. Er wordt gemeld dat het virus ook familieleden treft en soms hele gezinnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team