Zoeken

Corruptieschandaal rond advocaten in Tetouan

18 juli 2023 - 09:30 - Marokko

©

Nieuwe verdachten, waaronder advocaten, zijn ondervraagd door de onderzoekers van de Gerechtelijke Politie (BNPJ) in de zaak van de rechter uit Tetouan die door zijn vrouw wordt beschuldigd van corruptie.

In samenwerking met het Openbaar Ministerie en de Hoge Raad van de Rechterlijke Macht (CSPJ), zet de BNPJ haar onderzoek voort naar de zaak van de rechter uit Tetouan die wordt verdacht van corruptie. De afgelopen twee weken hebben de onderzoekers advocaten ondervraagd die verbonden zijn aan de Orde van Advocaten in Tetouan, Tanger en Casablanca, meldt de krant Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Corruptie in Marokko: "Moul 17 miljard" veroordeeld tot 9 jaar cel

Deze advocaten zouden als tussenpersonen hebben gefungeerd in corruptiezaken die aan het licht zijn gebracht door de audio-opnames die door de echtgenote van de rechter zijn geleverd. Het onderzoek van de BNPJ heeft ook disfunctioneren aan het licht gebracht, wat leidde tot het verhoor van nog meer verdachten, aldus dezelfde bron. Er wordt benadrukt dat lokale mensenrechtenorganisaties en advocaten vergelijkbare zaken naar buiten hebben gebracht en nieuwe onderzoeken eisen.

Lees ook: Corruptie in Marokko: Koning Mohammed VI "ontevreden"

In de vier audio-opnames die de tweede vrouw van de verdachte aan het Openbaar Ministerie heeft geleverd, zou de rechter hebben verklaard steekpenningen te hebben ontvangen in bepaalde zaken die reeds in eerste aanleg waren behandeld. De rechter noemde zelfs de namen van tussenpersoon in een aantal van deze dossiers.

Bladna.nl