Zoeken

Bedelaars in Marokko jaarlijks goed voor miljarden dirhams

11 augustus 2023 - 23:40 - Marokko

©

Ondanks de inspanningen om het uit te roeien, blijft bedelen een hardnekkig probleem in Marokko. Minister Abdelouafi Laftit Binnenlandse Zaken, mobiliseert zijn diensten tegen dit fenomeen, dat jaarlijks meerdere miljarden genereert.

Abdelouafi Laftit wil een einde maken aan bedelarij. Hij heeft de gouverneurs opgeroepen hun strijd tegen dit fenomeen, dat het imago van Marokko op het internationale toneel schaadt, te versterken, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Gevangenisstraf voor rijke bedelares uit Europa in Agadir

Elk jaar is het zomerseizoen een hoogtepunt voor bedelaars, die niet aarzelen om de miljoenen toeristen die het koninkrijk bezoeken aan te spreken en lastig te vallen. Onder deze bedelaars bevinden zich mensen wier omstandigheden het bedelen niet rechtvaardigen, en dat levert volgens Nouzha Skalli, voormalig minister van Sociale Ontwikkeling, elk jaar meerdere miljarden dirhams op.

Lees ook: Ongebruikelijk verzoek in Tiznit: man vraagt bedelvergunning aan

Abdelouafi Laftit wees op de inspanningen die de afgelopen jaren zijn geleverd door de verschillende staatsdiensten om bedelarij uit te roeien. Hij liet weten dat er tot eind mei 2023 meer dan 14.300 zaken in verband met deze praktijk zijn geregistreerd, en dat meer dan 15.900 personen zijn gearresteerd in Casablanca, Marrakech, Fez, Tanger en Agadir. Ondanks deze inspanningen blijft het fenomeen bestaan. Bedelarij wordt tevens bestraft met een gevangenisstraf van een maand tot drie jaar. De zwaarste straffen worden opgelegd aan degenen die bedrog of geweld gebruiken om de liefdadigheid van anderen te verkrijgen.

Bladna.nl