Zoeken

Marokko-Zuid-Afrika: wie gaat winnen?

28 januari 2024 - 09:00 - Sport

©

De aanstaande wedstrijd tussen Marokko en Zuid-Afrika, gepland voor dinsdag 30 januari, is cruciaal in de strijd om een plek te veroveren in de kwartfinales van de Afrika Cup in Ivoorkust. Beide teams zijn vastberaden om verder te gaan in het toernooi.

Marokko en Zuid-Afrika hebben elkaar al acht keer ontmoet. De Atlas Leeuwen hebben twee keer gewonnen, waaronder een overwinning tijdens de Afrika Cup in Egypte 2019 (1-0) en tijdens de kwalificaties voor de Afrika Cup in Ivoorkust op 9 september 2022 in Rabat (2-1). De Zuid-Afrikaanse Bafana Bafana hebben drie keer gewonnen en drie keer eindigden de wedstrijden in een gelijkspel, onder andere tijdens de Afrika Cup in Tunesië in 2004 (1-1), in Zuid-Afrika tijdens de Afrika Cup 2013 (2-2) en in Agadir tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in oktober van hetzelfde jaar.

Lees ook: Straat naar Hakim Ziyech vernoemd in Ivoorkust?

De eerste ontmoeting tussen de twee teams was tijdens de Afrika Cup in 1998 in Burkina Faso, waar Zuid-Afrika Marokko uitschakelde in de kwartfinale met 2-1. Zuid-Afrika won ook de tweede ontmoeting tijdens de groepsfase van de Afrika Cup 2002 in Mali (3-1) en versloeg Marokko opnieuw in juni 2023 in Johannesburg (2-1) tijdens de kwalificaties voor de Afrika Cup in Ivoorkust 2023.

Lees ook: Marokko-Zuid-Afrika: een revanche voor de Atlas Leeuwen

Gezien de historie van eerdere confrontaties belooft de komende wedstrijd een echte kraker te worden. "We zijn tegen een sterke tegenstander aangelopen, maar we hebben vorig jaar Marokko verslagen, dus het is mogelijk," verklaarde Hugo Broos, de coach van het Zuid-Afrikaanse team, tijdens een persconferentie. Aan Marokkaanse kant tonen de Atlas Leeuwen hun vastberadenheid. "We denken niet aan onze laatste nederlaag tegen Zuid-Afrika, dit is een andere competitie en ons doel is om door te gaan naar de volgende ronde. We streven naar een overwinning tegen het Zuid-Afrikaanse team en ik zal de spelers steunen, of ik nu op het veld sta of op de bank," beloofde de Marokkaanse aanvaller Tarik Tissoudali.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team