Zoeken

Algerijnse imam beschuldigt Marokko van tovenarij op Afrika Cup (video)

29 januari 2024 - 17:00 - Sport

©

Een Algerijnse imam heeft serieuze beschuldigingen geuit tegen Marokko en andere teams die nog niet zijn uitgeschakeld op de 34e editie van de Afrika Cup in Ivoorkust, na de eliminatie van Algerije in de eerste ronde van het toernooi, voor de tweede keer op rij.

De imam beweert dat de Afrikaanse teams tovenarij gebruiken, wat volgens hem de reden is voor het falen van het Algerijns elftal in de huidige Afrika Cup in Ivoorkust. "Afrikaanse teams plaatsen toverkrachten achter de doelnetten om te voorkomen dat doelpunten worden gescoord, om het andere team te verstoren en zijn spelers te verwonden, vooral tegen ons Algerijns team," zei hij op televisie.

Lees ook: Algerijns persagentschap onder vuur door leugens over Marokko

Daarnaast suggereert de imam dat de historische prestatie van de Atlas Leeuwen in het laatste Wereldkampioenschap niet te danken is aan het talent van de Marokkaanse spelers, maar aan toverij. "Er zijn Afrikaanse teams met een zeer bescheiden niveau, maar ze hebben geavanceerde stadia van het Wereldkampioenschap bereikt dankzij het gebruik van toverij," vervolgde hij, verwijzend naar Marokko, het eerste Afrikaanse team dat de halve finale van een Wereldkampioenschap bereikte.

Lees ook: Afrika Cup: Algerije’s mediaoffensief tegen Marokko

Na het veiligstellen van de eerste plaats in groep F door Zambia te verslaan (0-1), zullen de Atlas Leeuwen het dinsdag om 21.00 uur (Marokkaanse tijd) opnemen tegen Zuid-Afrika in de achtste finale van de Afrika Cup in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team