Zoeken

Tarik Tissoudali: "Marokko vertrouwt niemand"

23 oktober 2023 - 11:00 - Sport

©

In de wereld van internationaal voetbal neemt Tarik Tissoudali ons mee achter de schermen van de Marokkaanse nationale ploeg. "Marokko vertrouwt niemand," onthult hij met een lach, terwijl hij praat over het vervangen van water in flesjes en de voorzorgsmaatregelen die het team neemt.

Tissoudali spreekt in een lang interview met HBVL over zijn teamgenoten bij Marokko en bij AA Gent. Op de vraag met wie hij zou kunnen samenwonen, valt zijn keuze op Ismaël Kandouss vanwege hun gedeelde cultuur en Kandouss’ relaxte karakter. Communicatie zou een mix zijn van Engels en Darija, waarbij Tissoudali de organisatorische rol op zich zou nemen. Voor pure gezelligheid zou hij echter kiezen voor Núrio Fortuna.

Lees ook: Tarik Tissoudali: "In onze cultuur zeggen we altijd dat het goed gaat"

Geraakt door de recente aardbeving in Marokko, vertelt Tissoudali over zijn ervaringen tijdens de ramp en zijn inzet voor hulp via de Najiba-stichting in Amsterdam. De voetballer bevond zich in het noorden van Marokko toen de aardbeving plaatsvond. "Ik was trouwens in Marokko toen de ramp gebeurde. In Tétouan, niet zo ver van Tanger maar wel nog vrij ver van het epicentrum. Ik was koffie aan het drinken en kreeg ineens een melding op mijn smartphone dat er een aardbeving was. Op het moment zelf besef je niet hoe erg zoiets is. Maar je gaat natuurlijk meteen op zoek naar informatie. En toen zag ik de beelden en al die doden. Verschrikkelijk."

Tissoudali sprak ook over zijn ervaring met de Atlas Leeuwen. Voor de onvoorspelbaarheid van Afrikaanse wedstrijden blijft hem bij, met name een incident in Congo. "Toen we in Congo het veld opkwamen, kregen we een hele hoop meel over ons heen. Misschien was dat een of ander voodoo-ritueel? Geen idee. We werden er eerlijk gezegd wel wat bang van. Net als toen de Congolese fans voor onze bus kwamen staan en met hun wijsvinger langs hun keel heen gingen. Ze lustten ons rauw. Heb ik nog wat filmpjes van bewaard. Ach, het hoort er een beetje bij zeker. Je moet er gewoon van genieten want het zijn unieke ervaringen."

Lees ook: Tarik Tissoudali "weet wat het is om weinig te hebben"

De Nederlands Marokkaanse linksbuiten sprak in het interview ook vol lof over Hakim Ziyech. Op de vraag over wie volgens hem de grootste tovenaar is bij Marokko, antwoordt Tissoudali zonder aarzeling. "Zonder twijfel Hakim Ziyech, speelt altijd met vertrouwen die kerel. Hij heeft een gouden hart, is heel open, rechtdoorzee en dat botst ook weleens. Niet met mij, want we hebben een goede band. Bij de nationale ploeg was ik voor het eerst echt lang met hem samen. Die tijd heb je wel nodig om hem echt te doorgronden. Er wordt veel over hem verteld dat helemaal geen steek houdt, dat weet ik nu wel. Veel mensen hebben een verkeerd beeld van hem. Ik ga niet in detail treden, want hij doet dat liever anoniem maar laat ik het zo zeggen: hij is écht wel bezig met naastenliefde en goed zijn voor de mensen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team