Zoeken

Straat naar Hakim Ziyech vernoemd in Ivoorkust?

27 januari 2024 - 18:30 - Sport

©

De prestatie van Hakim Ziyech, die het enige doelpunt scoorde in de wedstrijd tussen Marokko en Zambia, heeft niet alleen de overwinning voor de Atlas Leeuwen veiliggesteld, maar heeft ook onbedoeld de kwalificatie van gastland Ivoorkust voor de achtste finales van de 34e editie van de Afrika Cup mogelijk gemaakt. Deze actie heeft ertoe geleid dat Ivoriaanse fans oproepen tot het vernoemen van een straat in Abidjan naar de voormalige Ajax-ster.

De vraag naar een straat vernoemd naar Hakim Ziyech in Abidjan is ontstaan nadat zijn doelpunt in het duel met Zambia de weg vrijmaakte voor de onverwachte kwalificatie van Ivoorkust. "Tot op heden is er nog geen straat die Hakim Ziyech heet; is dit een gebrek aan professionalisme van onze regering?", vraagt een Ivoriaanse fan zich af.

Lees ook: Hakim Ziyech, een magische linkervoet die Marokko gelukkig maakt

Het doelpunt van Ziyech heeft Ivoorkust gered van een vroege uitschakeling in de groepsfase. In Abidjan en andere Ivoriaanse steden werd deze Marokkaanse overwinning gevierd. Duizenden jongeren renden naar de straten van de wijk Marcory, waar veel Marokkanen wonen, om de ’redders van de avond’ te bedanken, meldt François Hume-Ferkatadji, correspondent van RFI.

Een Ivoriaanse supporter verklaarde: "Alle Ivorianen zijn echt blij! Marokko is een god voor ons. Marokko en Ivoorkust zijn echt als broers en vrienden." Een andere supporter toonde zijn enthousiasme: "Dit is de beste Afrika Cup ooit. Ivoorkust was geraakt (4-0 nederlaag tegen Equatoriaal-Guinea), ze waren niet in vorm aan het begin van deze competitie, we werden vernederd! Maar nu heeft Marokko ons gered van deze vernedering. We hopen dat de Olifanten alles geven in het tweede deel van de competitie. Leve de Afrika Cup, leve Ivoorkust."

Lees ook: Afrika Cup: Marokko bezorgd om Hakim Ziyech

Ivoorkust speelt maandag tegen Senegal, terwijl de Atlas Leeuwen hun achtste finale tegen Zuid-Afrika aanstaande dinsdag om 21.00 uur Marokkaanse tijd in het Laurent Pokou-stadion in San Pedro spelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team