Zoeken

Afrika Cup: moeders van Marokkaanse spelers in Ivoorkust?

30 januari 2024 - 11:00 - Sport

©

De sfeer tijdens het laatste WK, waarbij de moeders van de Marokkaanse spelers aanwezig waren in de stadions, was een inspiratiebron voor bondscoach Walid Regragui. Nu hoopt hij deze sfeer te recreëren tijdens de achtste finales van de Afrika Cup in Ivoorkust, waar Marokko het opneemt tegen Zuid-Afrika.

Walid Regragui heeft de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) verzocht om de moeders van de spelers naar het Laurent Pokou-stadion in San Pedro te brengen voor de wedstrijd van dinsdag. Hoewel de FRMF positief lijkt te reageren, geeft Regragui toe dat het voor sommige moeders moeilijk zal zijn om aanwezig te zijn.

Lees ook: Hakim Ziyech openhartig over WK en relatie met zijn moeder

Marokko schreef geschiedenis tijdens het WK in Qatar door als eerste Afrikaanse en Arabische land de halve finales te bereiken, met overwinningen op toplanden als België, Spanje en Portugal. De aanwezigheid en steun van de familieleden, vooral de moeders, droegen bij aan dit succes. Beelden van spelers die hun moeders omarmden en samen met hen dansten na de wedstrijden werden veelvuldig gedeeld op sociale media.

Lees ook: Moeder Amine Adli overleden, Marokko betuigt medeleven

De Nigeriaanse voetballegende Sunday Oliseh, getrouwd met een Marokkaanse vrouw, benadrukte het belang van de band tussen Afrikaanse en Arabische spelers en hun moeders voor hun prestaties. De aanwezigheid van de moeders tijdens de wedstrijd tegen Zuid-Afrika zou volgens hem een positieve invloed kunnen hebben op de prestaties van de Marokkaanse spelers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team