Zoeken

Marokkaanse nederlaag: reactie van Walid Regragui

18 juni 2023 - 18:30 - Sport

©

Walid Regragui, coach van de Atlas Leeuwen, heeft gezegd dat de nederlaag van Marokko tegen Zuid-Afrika een kans is om lessen te trekken voor de volgende Afrika Cup Ivoorkust 2023. Het Marokkaanse elftal verloor zaterdag met 2-1 van Zuid-Afrika.

De wedstrijd was een gelegenheid voor beide teams om hun moed te tonen. Ze creëerden en benutten beide talrijke kansen. De Marokkaanse bondscoach merkte ook op dat de Leeuwen er, ondanks de dominantie van het Zuid-Afrikaanse team in de eerste helft, in slaagden om in de tweede periode problemen te veroorzaken voor de verdediging van de tegenstander. De coach wees echter ook op een gebrek aan efficiëntie bij de afwerking een aantal kansen.

Lees ook: Marokko - Zuid-Afrika: bittere nederlaag voor de Atlas Leeuwen

Walid Regragui vertelde dat een aantal van zijn spelers, die onlangs tekenden voor Europese competities, niet op hun fitst waren. Daarom beschouwde hij deze wedstrijd ook als een uitstekende test voor de nieuwe spelers in het nationale team.

Lees ook: Marokko-Kaapverdië: reactie Walid Regragui na 0-0 gelijkspel

Bafana-coach Hugo Broos stak zijn tevredenheid over de efficiëntie van zijn team niet onder stoelen of banken en benadrukte hun vooruitgang sinds de laatste wedstrijd tegen Marokko. Hij erkende ook het potentieel van het Marokkaanse team en zei dat de motivatie van het Zuid-Afrikaanse elftal werd versterkt door de aanwezigheid van een groot publiek.

Bladna.nl