Zoeken

Afrikaanse voetbalbond heft schorsing Walid Regragui op

26 januari 2024 - 16:00 - Sport

©

De Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) heeft positief gereageerd op het beroep van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) betreffende de sanctie die was opgelegd aan de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui na zijn aanvaring met de aanvoerder van het team van de Democratische Republiek Congo, Chancel Mbemba.

Walid Regragui zal aanwezig zijn op de bank tijdens de achtste finale tegen Zuid-Afrika, die gepland staat voor komende dinsdag. De CAF heeft deze aanwezigheid toegestaan na te hebben besloten om de opgelegde sanctie aan de Marokkaanse coach te verlagen. De oorspronkelijke straf van vier wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, en een boete van 5000 dollar, is teruggebracht tot twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Lees ook: Walid Regragui zwaar gestraft door CAF, Marokko vecht besluit aan

"We hebben vernomen dat het beroep urgent was en dat de straf werd teruggebracht tot slechts één wedstrijd, omdat de Marokkaanse en Congolese voetbalbonden overeenstemming hebben bereikt om de situatie te kalmeren", meldt het sporttijdschrift Al Mountakhab. Het medium voegt eraan toe dat de aanvoerder van de Léopards, Chancel Mbemba, geen enkele beschuldiging van racisme tegen Regragui voor de disciplinaire commissie van de CAF heeft geuit, ondanks tegenstrijdige berichten.

Lees ook: Marokko als één man achter bondscoach Walid Regragui

Deze beslissing van de CAF volgt op het beroep dat door de Marokkaanse voetbalbond was ingediend na de sanctie die door het bestuursorgaan van het Afrikaanse voetbal was opgelegd aan de bondscoach van de Atlas Leeuwen na een onderzoek naar de incidenten die plaatsvonden aan het einde van de wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo. De FRMF, geleid door Fouzi Lekjaâ, bestempelde deze sanctie als "onrechtvaardig" en verklaarde dat Regragui geen gedrag had vertoond dat in strijd was met de sportieve geest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team