Zoeken

Afrika Cup: Marokkaanse spelers paraat voor Zuid-Afrika

27 januari 2024 - 12:00 - Sport

©

De Atlas Leeuwen hebben zich gekwalificeerd voor de achtste finales van de Afrika Cup 2024 en zijn vastberaden om ver te komen in het toernooi.

Sofiane Boufal, speler van het Qatarese Al-Rayyan, benadrukt het belang van de volgende fase. "Nu de groepsfase voorbij is, moeten we ons concentreren op wat volgt. In de knock-outfase geldt: winnen of naar huis gaan. De tegenstander maakt niet uit; we moeten elke ploeg kunnen verslaan."

Lees ook: Afrika Cup: Marokko bezorgd om Hakim Ziyech

Ayoub El Kaabi, speler bij Olympiakos in Griekenland, deelt deze mening. "We gaan ons nu voorbereiden op de volgende wedstrijd. Ondanks de hitte en hoge luchtvochtigheid hebben we ons doel bereikt: winnen. We concentreren ons op de sterke en zwakke punten van Zuid-Afrika."

Amine Adli van Bayer Leverkusen blikt terug op de wedstrijd tegen Zambia, waar Marokko met 1-0 won. "We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken in de tweede helft. De verdediging was sterk en de aanval ook. Zambia is een goed team en speelde voor kwalificatie. Elke wedstrijd in de Afrika Cup is belangrijk, er zijn geen makkelijke wedstrijden."

Ook Yahya Attiat-Allah, linksback van Wydad Casablanca, benadrukt het belang van de overwinning. "We dragen deze kwalificatie en overwinning op aan het Marokkaanse volk. We volgden de instructies van trainer Walid Regragui, die door alle spelers geliefd is. We hopen dat hij er bij de volgende wedstrijd bij kan zijn."

Lees ook: Afrikaanse voetbalbond heft schorsing Walid Regragui op

Lees ook: Marokko heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finale tegen Zuid-Afrika, die komende dinsdag om 21:00 uur in het San Pedro-stadion gespeeld wordt. Dit resultaat heeft ook indirect de kwalificatie van Ivoorkust mogelijk gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team