Zoeken

Walid Regragui vrijgesproken door CAF na incidenten wedstrijd Marokko-Congo

27 januari 2024 - 13:00 - Sport

©

De Afrikaanse voetbalbond (CAF) heeft besloten de sancties tegen Walid Regragui, coach van het Marokkaans elftal, te annuleren.

Deze sancties waren opgelegd na incidenten aan het einde van de wedstrijd tussen Marokko en de Democratische Republiek Congo tijdens de tweede speeldag van de groepsfase van de Afrika Cup 2024. Dankzij deze beslissing kan Regragui zijn team vanaf de zijlijn leiden tijdens de volgende wedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Lees ook: Afrikaanse voetbalbond heft schorsing Walid Regragui op

Aanvankelijk werd Regragui voor vier wedstrijden geschorst, waarvan twee voorwaardelijk, en kreeg hij ook een boete. De Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) tekende beroep aan tegen deze beslissing en noemde het onrechtvaardig, stellend dat Regragui nooit de principes van fair play had geschonden.

Lees ook: Marokko als één man achter bondscoach Walid Regragui

Het duel eindigde in een confrontatie tussen Walid Regragui en Chancel Mbemba, aanvoerder van de Democratische Republiek Congo, in San Pedro. De Marokkaanse coach en de speler van Olympique Marseille wisselden enkele woorden uit, wat bijna leidde tot een gevecht tussen spelers van beide teams.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team