Zoeken

Walid Regragui slaat terug na uitspraken Chancel Mbemba

22 januari 2024 - 19:30 - Sport

©

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui heeft gereageerd op de controverse die ontstond na een woordenwisseling met Chancel Mbemba, de Congolese speler, na de wedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo (1-1) in de Afrika Cup in Ivoorkust. Regragui ontkent dat hij racistische opmerkingen heeft gemaakt tegenover Mbemba.

Het incident veroorzaakte veel ophef op sociale media. Na de wedstrijd verzekerden zowel Regragui als Sébastien Desabre, de coach van Congo, dat de zaak gesloten was. De uitspraken van Mbemba suggereren echter dat dit niet het geval is. Mbemba gaf aan respect te hebben voor Regragui, maar weigerde de exacte woorden die zijn uitgewisseld te onthullen. Hij benadrukte dat hij iedereen respecteert en verwees naar ’gerechtigheid van God’ met betrekking tot de situatie.

Lees ook: Afrikaanse voetbalbond onderzoekt vechtpartij na Marokko-Congo

In reactie op deze vage en dubbelzinnige uitspraken, gaf Regragui een verklaring af. Hij ontkende dat hij Mbemba had beledigd en beschreef het incident als volgt: Mbemba had hem en zijn assistent tijdens de wedstrijd onheus bejegend, en aan het einde van de wedstrijd probeerde Regragui de situatie op te klaren door hem de hand te schudden. Mbemba reageerde door hem te negeren en vervolgens luidkeels te protesteren. Regragui ontkende racistische opmerkingen te hebben gemaakt en noemde wat Mbemba suggereert oneerlijk.

Lees ook: Vechtpartij na Marokko-Congo: Walid Regragui betuigt spijt

Walid Regragui benadrukte dat hij nooit racistische uitlatingen heeft gedaan en riep Mbemba op om eerlijk te zijn met zichzelf. Hij hoopt dat zijn uitleg een einde maakt aan de controverse. Met vier punten leidt Marokko Groep F, na een overwinning op Tanzania (3-0) en een gelijkspel tegen Congo (1-1), staat Marokko voor een beslissende wedstrijd tegen Zambia op 24 januari, waarin de Atlas Leeuwen alles zullen geven om door te gaan naar de achtste finales.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team