Zoeken

Marokko overweegt verlaging belasting op geneesmiddelen

18 oktober 2022 - 07:00 - Economie

©

Om Marokkanen een betere toegang te bieden tot de gezondheidszorg, is de regering van plan om de belastingen op geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten te herzien. Er wordt gewerkt aan een systeem om de btw op de invoer van deze producten te verlagen vanaf 2023.

Het ministerie van Volksgezondheid meldt via een verklaring dat dit besluit officieel aangekondigd zal worden in het kader van de begrotingswet van 2023, in overeenstemming met de wens van Koning Mohammed VI. Hiermee wil de vorst een centrale nationale zorg maken van de gezondheid van Marokkanen en de toegang ertoe.

Lees ook: Marokko belooft binnen 5 jaar een "voorbeeldig" gezondheidssysteem

Het departement laat ook weten dat er aan de maatregel is gewerkt door een groot team onder toezicht van het ministerie van Begroting, en moet leiden tot de verlaging van de prijzen van geneesmiddelen, gezondheidsproducten en ingevoerde medische apparatuur.

Lees ook: Nador: twee nieuwe centra voor hemodialyse en oncologie

Naast de maatregel om burgers tegen redelijke prijzen te voorzien van geneesmiddelen, zijn er ook regelingen getroffen om een adequate en continue levering van producten te garanderen en om eventuele leveringsproblemen te voorkomen en te beperken, aldus de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team