Zoeken

Nador: twee nieuwe centra voor hemodialyse en oncologie

11 oktober 2022 - 12:00 - Marokko

©

Het gezondheidsaanbod in Nador werd donderdag uitgebreid met de ingebruikname van een centrum voor hemodialyse en nierziekten en een centrum voor oncologie.

Minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid en Sociale Bescherming gaf het startsein voor de twee medische structuren, in aanwezigheid van de gouverneur van de provincie Nador, Ali Khalil, en andere verantwoordelijken. De centra dragen bij aan betere lokale zorg, met name wat betreft de bestrijding en behandeling van kanker, alsmede de zorg voor mensen die aan nierfalen lijden, schrijft L’Opinion.

Lees ook: Nador: 550 miljoen dirham voor nieuw ziekenhuis en kankerinstituut

De opening van de twee centra is het resultaat van een partnerschap tussen het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Bescherming en het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH) en maakt deel uit van het gezondheidsbeleid van het ministerie van Volksgezondheid, dat medische diensten en kwaliteitszorg dichter bij de plaatselijke bevolking wil brengen.

Het Centrum voor hemodialyse en nierziekten heeft een kostprijs van 12,8 miljoen dirham en is uitgerust met medische en biomedische apparatuur van hoogwaardige kwaliteit. Het is gebouwd op een oppervlakte van 2036 vierkante, heeft een capaciteit van 48 bedden en kan in totaal 150 patiënten met nierinsufficiëntie behandelen.

Lees ook: Prinses Lalla Salma zamelt 150 miljoen in voor kankercentra

Het oncologisch centrum is gebouwd voor een investering van meer dan 12,7 miljoen dirham en heeft een oppervlakte van 2150 vierkante meter, voor een capaciteit van 143 patiënten. De gespecialiseerde structuur heeft een mobiele eenheid voor palliatieve zorg aan huis en omvat naast de administratie ook een consultatie-eenheid, een chemotherapie-eenheid, een apotheek, een dienst voor opname van chemotherapie en andere diensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team