Zoeken

Meerderheid Marokkaanse advocaten betaalt geen belasting

20 november 2022 - 12:00 - Economie

©

Naar aanleiding van de controverse over de belasting van advocaten, aangekondigd in de begrotingswet voor 2023, heeft de Marokkaanse regering verontrustende cijfers bekendgemaakt over belastingontduiking in de sector.

Uit gegevens die aan het Parlement werden gepresenteerd door Faouzi Lekjaa, onderminister van Begroting, blijkt dat bijna de helft van de in Marokko werkzame advocaten geen belasting betaalt. "Het aantal bij de belastingdienst geregistreerde advocaten is 8837, terwijl het aantal advocaten in het land ongeveer 16.000 bedraagt," verklaarde Lekjaa.

Lees ook: Marokkaanse advocaten moeten langs de kassa

Daarvan "bedraagt het aantal advocaten die hun inkomen aangeven bij de belastingdienst slechts 6600 en het aantal dat bijdraagt aan de belasting 5788," voegde hij eraan toe, erop wijzend dat 90% van de advocaten die belastingen betaalt, minder dan 10.000 dirham per jaar betaalt.

Lees ook: Marokko bespreekt opnieuw vermogensbelasting

Na de bekendmaking van de nieuwe maatregel in de begrotingswet voor 2023, kondigde de Marokkaanse orde van advocaten een nationale staking aan op 8 en 9 november, met een sit-in voor het Parlement in Rabat. In Casablanca liep de staking door tot 11 november.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team