Zoeken

Marokkaanse regering keurt begrotingswet 2023 goed

21 oktober 2022 - 13:00 - Economie

©

Een dag na de regeringsraad onder voorzitterschap van Koning Mohammed VI, is de Raad opnieuw bijeengekomen in Rabat en werden de begrotingswet (PLF) voor 2023 en de begeleidende teksten goedgekeurd.

Onder voorzitterschap van Aaiz Akhannouch heeft de regeringsraad de details van het wetsontwerp bestudeerd en goedgekeurd overeenkomstig de richtlijnen van de toespraken van de Koning. De begrotingswet staat in lijn met de aanbevelingen van het nieuwe ontwikkelingsmodel, aldus een verklaring van het ministerie van Betrekkingen met het Parlement.

Lees ook: Koning Mohammed VI zit ministerraad voor over begrotingswet 2023

Het PLF-2023 omvat de "versterking van de grondslagen van de verzorgingsstaat, de revitalisering van de nationale economie door investeringen te bevorderen, de versterking van de territoriale rechtvaardigheid en het herstel van de begrotingsruimte om de duurzaamheid van de hervormingen te waarborgen", aldus dezelfde bron.

Lees ook: Marokko: solidariteitsbelasting verplicht vanaf inkomen van 1 miljoen dirham

De begrotingswet 2023 is bedoeld als "een echte verankering van de fundamenten van de verzorgingsstaat, een effectieve lancering van het nieuwe investeringshandvest en een antwoord op de behoeften van alle burgers aan een waardig leven", aldus de persverklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team