Zoeken

Marokko verhoogt militaire uitgaven in 2023

29 oktober 2022 - 22:00 - Economie

©

De wapenwedloop tussen Algiers en Rabat is nog aan de gang. Algerije besloot onlangs haar militaire begroting te verdubbelen en ook Marokko is van plan zijn defensie- en wapenuitgaven in 2023 met 3,6% op te schroeven.

Marokko zal volgend jaar een bedrag van 11,03 miljard dollar uitgeven aan defensie. Dit bedrag komt niet overeen met het voorlopige budget van het departement, dat was opgenomen in de ontwerp begrotingswet 2023, benadrukt een nota van het ministerie van Financiën. Daarin staat ook dat de Raad van Bestuur in plaats daarvan 5,2 miljard dollar zal toewijzen aan de defensieportefeuille.

Lees ook: Marokko wil sterkste militaire macht in Noord-Afrika worden

Volgens de toelichting komt het bedrag dat het ministerie van Defensie mag uitgeven bovenop het overschot van de begroting van het voorgaande jaar. Het zal worden gebruikt voor "de aankoop en het herstel van uitrusting voor de Royal Armed Forces".

Lees ook: Marokko leent 95 miljoen euro voor bouw Navantia-patrouilleboot

De begroting houdt een stijging in van 3,6% ten opzichte van de jaarlijkse begrotingswet 2022, waarin een budget was opgenomen van 10,64 miljard dollar, aldus het document. Met de stijging is Defensie opnieuw de ministeriële portefeuille die het meest uitgeeft, op Onderwijs en Sport na.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team