Zoeken

Marokko: onderzoek naar crash klein vliegtuig

19 augustus 2021 - 15:00 - Marokko

©

Een speciaal commando samengesteld uit leden van de Koninklijke Gendarmerie van Ksar El Kebir en het Provinciaal militair commando van Larache, onderzoeken de crash van een klein vliegtuigje. Het toestel zou zijn gebruikt door drugssmokkelaars.

De bevoegde autoriteiten werden naar de plaats van het ongeval gestuurd voor inspectie, maar troffen niets in het vliegtuigje aan. Het werd kennelijk na het ongeval door de bemanning verlaten.

Lees ook: Politie Tetouan verklaart oorlog aan drugshandel in Noord-Marokko

Onderzoekers proberen nu vast te stellen of er een verband bestaat tussen de crash van het toestel in de streek van Larache en een internationaal netwerk voor drugshandel, meldt Al Massae. Uit het onderzoek blijkt dat de handelaars gebruik maakten van "Robinson R 44"-helikopters om drugs te vervoeren van Noord-Marokko naar steden in Zuid-Spanje.

Lees ook: Helikopter met 200 kilo hasj uit Marokko in beslag genomen in Malaga

Volgens de gendarmerie is er sinds de coronacrisis een toename van illegale activiteiten door criminele netwerken. De smokkelaars gebruiken nu meer gesofisticeerde middelen, waaronder vliegtuigen die zijn uitgerust met nachtzichtsystemen en die op lage hoogte vliegen, waardoor ze aan de radar van de veiligheidsdiensten in Marokko en Spanje kunnen ontsnappen. Ze maken ook gebruik van drones die dicht bij windturbines vliegen om de bewakingssystemen van de Guardia Civil te verwarren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team