Zoeken

Politie Tetouan verklaart oorlog aan drugshandel in Noord-Marokko

25 juni 2021 - 19:00 - Marokko

©

De politie van Tetouan wil deze zomer de illegale drugshandel in de regio hard gaan aanpakken. Om deze reden is er een speciale operatie gelanceerd om de drugsnetwerken te ontmantelen die vooral actief zijn in de steden Martil, Fnideq en M’diq.

Met de leus "Een zomer zonder psychotrope drugs in het noorden van het land", heeft de politie van de regio Tetouan aangekondigd dat zij korte metten wil maken met de wijdverbreide handel in deze illegale drugs, die vooral wordt gedreven vanuit de buitenwijken van Fnideq en Mdiq. De patrouilles in deze gebieden zijn opgevoerd, waardoor kleine dealers en andere leden van de drugsnetwerken geen kans krijgen om de drugshandel voort te zetten.

Lees ook: "Flakka zombiedrug" in Marokko maakt eerste slachtoffer

Het dagblad Al Akhbar meldt dat er tot nu toe twee jonge drugsdealers, een jonge vrouw en haar compagnon, zijn gearresteerd. In hun auto werd een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De politie heeft de partij drugs in beslag genomen en is nog op zoek naar een derde verdachte die zich schuil zou houden in de Spaanse stad Sebta.

Naar aanleiding van de arrestatie van deze twee verdachten is het openbaar ministerie een onderzoek gestart om te achterhalen wie hun leveranciers zijn geweest en wat de exacte omvang is van het drugsnetwerk waartoe zij behoren. Het is de bedoeling dat er met de grootscheepse politieoperatie die deze zomer is opgestart zowel de drugshandelaren als de leveranciers van de illegale drugs worden opgespoord en gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team