Zoeken

Spanjaard in Marokko gearresteerd na crash

4 december 2021 - 11:50 - Marokko

©

Een Spaanse staatsburger werd op dinsdag 30 november door de Marokkaanse Koninklijke Gendarmerie gearresteerd. De man werd in de buitenwijken van Tanger aangehouden nadat hij een noodlanding probeerde te maken met zijn vliegtuig dat uiteindelijk is neergestort. Het vliegtuig bleek vol met drugs te zitten.

Gerechtelijke bronnen bevestigden aan EFE dat de noodlanding plaatsvond in het dorp El Aouama, ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van Tanger. De man probeerde een noodlanding op een weg uit te voeren, maar is tegen een vrachtwagen gebotst. Het is niet bekend of de piloot en de vrachtwagenchauffeur gewond raakten, schrijft Le360.

Lees ook: Marokko: onderzoek naar crash klein vliegtuig

Het is ook niet duidelijk welke soort drugs zich aan boord van het vliegtuig bevonden. Het is niet de eerste keer dat er in het noorden van Marokko een licht vliegtuig met drugs aan boord neerstort. De vliegtuigen zijn gewoonlijk geladen met hasj.

Lees ook: Helikopter met 200 kilo hasj uit Marokko in beslag genomen in Malaga

Lichte vliegtuigen worden vaak gebruikt om drugs uit Europa te vervoeren. De Marokkaanse regering heeft herhaaldelijk kritiek geuit op het illegaal betreden van het Marokkaanse luchtruim.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team