Zoeken

Helikopter met 200 kilo hasj uit Marokko in beslag genomen in Malaga

17 juli 2021 - 17:40 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft dinsdag in Málaga een narco-helikopter onderschept met 200 kilo Marokkaanse hasj aan boord. Er werd één persoon aangehouden.

Het toestel werd op 2 juli gelokaliseerd in het gebied Sierra de Torremolinos, niet ver van de snelweg A-7. De Guardia Civil heeft op dit moment geen informatie over de omstandigheden waarin de helikopter in het gebied landde. Het onderzoek wordt voortgezet en kan leiden tot meer arrestaties, meldt La Opinion de Malaga.

Lees ook: Drone met drugs uit Marokko in beslag genomen in Malaga

Beelden van de drugshelikopter hebben de ronde gedaan op sociale netwerken. Het is een Robinson R44, een Amerikaans model met vier zitplaatsen, met de capaciteit om een lading te vervoeren van ongeveer 400 kilo. Het toestel is ook in staat om een snelheid van 200 kilometer per uur te halen.

Hetzelfde model werd in 2015 door de Guardia Civil onderschept in het kader van de operatie Bomber, uitgevoerd in Málaga, Cádiz, Toledo en Madrid. Dat leidde toen tot de arrestatie van 15 personen en de inbeslagname van een ton Marokkaanse hasj.

De inbeslagname van de helikopter vond plaats één dag na de onderschepping door de nationale politie in Málaga van een narco-drone met een lengte van 4,35 meter. Die drone werd ingezet door een criminele organisatie van Franse Marokkanen, om hasj en marihuana van Marokko naar Spanje te vervoeren, voor de distributie op Frans grondgebied.

Bladna.nl