Zoeken

Marokko overweegt aankoop maritieme patrouillevliegtuigen

23 oktober 2022 - 13:00 - Marokko

©

Marokko is voornemens maritieme patrouillevliegtuigen met anti-onderzeeboot systemen te kopen. Het koninkrijk is met name geïnteresseerd in de C-295 MPA van Airbus en de ATR 72 MP van de Italiaanse vliegtuigbouwer Leonardo.

Omdat Marokko zijn leger blijft moderniseren, is het van plan het uit te rusten met maritieme patrouillevliegtuigen. Deze toestellen zijn uitgerust met anti-onderzeeboot systemen. Het gaat met name om de C-295 MPA van Airbus en de ATR 72 MP van Leonardo, meldt Tactical Report.

Lees ook: Marokko neemt deel aan marine manoeuvres NAVO (foto’s)

De C-295 MPA van Airbus kan vliegen met een maximale lading van 23,2 ton. Het is reeds aangekocht door Portugal, Chili, Oman en Ierland. Ook Spanje overweegt vier exemplaren van de C-295 MPA/ASW-versie aan te schaffen ter vervanging van zijn verouderde P.3 Orion. Algerije was sinds 2001 geïnteresseerd in dit model, maar heeft zijn voornemen niet uitgevoerd.

Lees ook: Marokko wil tientallen militaire helikopters kopen

De ATR 72 MP van Leonardo is een variant van de P-72A van de Italiaanse Defensie en is uitgerust met het modulaire ATOS-missiesysteem (Airborne Tactical Observation and Surveillance) van dezelfde fabrikant. Hij is meer dan 27 meter lang en kan vliegen met een maximaal laadvermogen van 22,8 ton. Ook Maleisië heeft aangekondigd het vliegtuig te willen kopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team