Zoeken

Marokko verliest interesse in Italiaanse Fremm fregatten

19 maart 2023 - 18:00 - Marokko

©

Marokko zou niet meer geïnteresseerd zijn in de aankoop van de Fremm-multi-mission fregatten van het Italiaanse maritieme bedrijf Fincantieri. Het koninkrijk overwoog sinds 2021 de aanschaf van Fremm-fregatten.

In 2021 had Marokko besloten om twee Italiaanse Fremm-fregatten met uitzonderlijke anti-onderzeeër capaciteiten te kopen als onderdeel van het "Omega" programma. Het programma was bedoeld om de Marokkaanse Koninklijke Marine te moderniseren en uit te rusten met nieuwe oorlogsschepen, inclusief schepen die gespecialiseerd zijn in de anti-onderzeeër oorlogsvoering.

Lees ook: Spaanse organisaties hekelen "illegale" verkoop fregatschip aan Marokko

Met deze militaire schepen wilde Marokko zijn kusten aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan verdedigen. Rabat had toen gesprekken gevoerd met de Italiaanse schepenbouwer Fincantieri. Maar nu, bijna twee jaar later, is het project volledig stilgelegd, aldus Maghreb-Intelligence.

Lees ook: Bouw Navantia-patrouilleschip voor Marokko vordert

Volgens Fincantieri is de geplande overeenkomst tussen Marokko en Italië voor de aankoop van multi-mission Fremm fregatten ter waarde van één miljard dollar, nooit ondertekend. Dit doet vermoeden dat Rabat niet meer van plan is om deze fregatten aan te schaffen.

Bladna.nl