Zoeken

Marokko wil tientallen militaire helikopters kopen

9 oktober 2022 - 19:00 - Marokko

©

Marokko is van plan enkele tientallen lichte transport- en verkenningshelikopters te kopen voor zijn leger. De favoriet zou de V-280 Valor helikopter zijn van Bell Helicopter, een dochteronderneming van Textron Company.

Voor de aankoop van deze helikopters zou Marokko contracten kunnen sluiten met militaire fabrikanten zoals het Frans-Duits-Spaanse bedrijf Airbus Helicopters, het Italiaanse bedrijf Leonardo of de Amerikaanse bedrijven Sikorsky en Bell Helicopter. De belangstelling gaat uit naar Bell Helicopter en Leonardo, meent Tactical Report, het medium voor defensie en veiligheid in het Midden-Oosten.

Lees ook: Marokko wil H135 helikopters van Airbus kopen

Bell Helicopter is een dochteronderneming van de Textron Company en is de fabrikant van de V-280 Valor helikopter waarvoor Marokko belangstelling heeft. Volgens dezelfde bron zijn er zelfs voorbereidende onderhandelingen gaande. De machine, die lijkt op het model van de V-22 Osprey, heeft de vliegcapaciteit van een vliegtuig maar kan opstijgen en landen als een helikopter. De Italiaanse fabrikant Leonardo heeft op zijn beurt modellen als de AW119M, de AW 109 Trekker M, de AW159, de AW139M en de AW149.

Lees ook: Marokko wil Franse militaire helikopters aankopen

Airbus Helicopters is volgens een gespecialiseerde bron momenteel het bedrijf dat de meeste kans maakt om tientallen transport- en verkenningshelikopters aan het Marokkaanse leger te verkopen. Airbus Helicopters is de constructeur van het lichte model H135 dat de Koninklijke Marokkaanse Luchtmacht onlangs heeft besteld voor het uitvoeren van opleidingsopdrachten. Deze fabrikant heeft ook lichte vliegtuigen zoals de H125M en de H145M. Langs Amerikaanse kant is Sikorsky van Lockheed Martin, de fabrikant van de Black Hawk, ook in de race.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team