Zoeken

Marokko wil maritieme patrouillevliegtuigen kopen

10 januari 2022 - 17:40 - Marokko

©

Marokko is van plan twee MPA’s (Maritieme Patrouillevliegtuigen) aan te schaffen voor de Koninklijke Marine. Verscheidene bedrijven zijn in de running voor de levering van deze vliegtuigen, die zullen worden gebruikt voor verkenning, bewaking en inlichtingen, evenals voor opsporings- en reddingsoperaties.

Volgens Defensa kan Marokko ofwel het Leonardo ATR 72MPA vliegtuig ofwel de Airbus C295 MPAe aanschaffen. Het evaluatieproces van de offertes zal in de komende maanden worden voortgezet op basis van de kosten- en batenanalyse van de verschillende fabrikanten.

Lees ook: Marokko wil twee Italiaanse marineschepen kopen

Naast de Europese kandidaten zal Marokko ook de Amerikaanse Boeing P-8 Poseidon mogelijk bekijken. De zeer hoge aankoop- en exploitatiekosten kunnen het koninkrijk er echter toe brengen dit aanbod niet meer te overwegen. De Lockheed Martin SC 130J Sea Hercules wordt ook overwogen.

Lees ook: Marokko wil Turkse patrouilleboten kopen

Marokko voert al enkele jaren een beleid om zijn maritieme economische ruimte uit te breiden en wil de olie- en mineraalvoorraden in de Atlantische wateren exploiteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team