Zoeken

Marokko is de grootste handelspartner van Rusland in Afrika

25 oktober 2021 - 10:00 - Economie

©

Eind juni 2021 was het volume van de Russische export naar Marokko met 20% gestegen. Een percentage dat het koninkrijk verheft tot de plaats van beste handelspartner van Rusland in Afrika.

Deze prestatie heeft van Marokko een bevoorrechte partner in de regio gemaakt, aldus het hoofd van de Russische handelsmissie, Artem Tsinamdzgvrishvili. Hij voegde eraan toe dat het koninkrijk van alle Afrikaanse landen de beste indicator weergeeft, vóór Algerije en Egypte.

Lees ook: Marokko en Rusland versterken financiële samenwerking

In een verklaring aan Sputnik legt de ambtenaar uit dat Marokko één van de weinige landen ter wereld is waar de Russische export is gestegen en niet gedaald. De exporthandel tussen beide landen heeft in de eerste helft van het jaar een goede dynamiek te zien gegeven, in beide richtingen, zegt hij.

Als gevolg daarvan is "de bilaterale handel met 13% toegenomen tot bijna 670 miljoen US-dollar", aldus de ambtenaar.

Lees ook: Marokko en Rusland sluiten visserijovereenkomst

Daarnaast zegt hij dat "vertegenwoordigers van bedrijven uit beide landen regelmatig vragen stellen over de noodzaak van de aanwezigheid van de Russische bank- en financiële sector in Marokko, om de deelname aan aanbestedingen van de Marokkaanse regering te vergemakkelijken en om import- en exportoperaties met Marokkaanse partners uit te voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team