Zoeken

Marokko-Rusland: toename handelsverkeer in 2021

15 maart 2022 - 18:20 - Economie

©

De handel tussen Marokko en Rusland is de laatste maanden toegenomen en bereikte in 2021 een volume van 1,6 miljard dollar, een stijging van 42%.

Vooral de "Russische uitvoer naar Marokko vertoont een duidelijk positieve tendens. Die is in 2021 met 60% gestegen. Dit is het beste percentage van alle landen op het continent." Dit zegt de handelsvertegenwoordiger van de Russische Federatie in Marokko, Artem Tsinamzgvrishvili, zoals gerapporteerd door persagentschap Tass.

Lees ook: Marokko niet op lijst "onvriendelijke" staten van Rusland

Ook de Russische invoer uit Marokko is in deze periode met 11% gestegen, waarbij de bilaterale handel een positief saldo vertoonde van 778,4 miljoen dollar. "Het Koninkrijk Marokko blijft Ruslands belangrijkste handelspartner in Afrika", voegde Tsinamzgvrishvili daaraan toe.

Lees ook: Vladimir Poetin bedankt Marokko

"Vorig jaar werden voor het eerst bepaalde producten van Rusland naar Marokko verscheept, waaronder bevroren rundvlees en honing, alsmede koolwaterstoffen. Verwacht wordt dat het aantal Russische kleine en middelgrote ondernemingen op de Marokkaanse markt zal toenemen", benadrukte de handelsvertegenwoordiger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team