Zoeken

Sergej Lavrov bezoekt Marokko

8 december 2021 - 19:40 - Economie

sergei-lavrov-bezoek-marokko .jpg

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov wordt in Marokko verwacht om het Arabisch-Russisch Samenwerkingsforum in Marrakech bij te wonen. Bezoeken aan verschillende landen in het Midden-Oosten en Afrika zijn eveneens gepland.

Deze diplomatieke reis begint op 12 december en brengt het hoofd van de Russische diplomatie naar respectievelijk Israël, Palestina, Algerije en Marokko, meldt Russia Today.

Lees ook: Betrekkingen Marokko-Rusland: Moskou zet Algerijns blad op zijn plaats

Tijdens zijn verblijf in Marokko zal Lavrov het Arabisch-Russisch Samenwerkingsforum in Marrakech bijwonen en bilaterale gesprekken voeren met Marokkaanse verantwoordelijken, zei Mikhail Bogdanov, de vice-minister van Buitenlandse Zaken en persoonlijk gezant van president Vladimir Poetin voor het Midden-Oosten en Afrika.

Lees ook: Marokko is de grootste handelspartner van Rusland in Afrika

"Wij werken aan de voorbereiding van deze bijeenkomst met de secretaris-generaal van de Arabische Liga en onze Marokkaanse partners. Wij hopen op een sterke vertegenwoordiging van de leden van de Arabische Liga en onze Arabische partners op het niveau van de ministers van Buitenlandse Zaken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team