Zoeken

Marokko gaat Frans raketsysteem aanschaffen

2 januari 2022 - 10:40 - Marokko

©

Marokko heeft de aankoop aangekondigd van het Franse VL-MICA raketsysteem om "belangrijke en gevoelige installaties te beschermen, tegen lucht- en raketdreigingen".

Volgens het FAR Maroc Forum bereiden de Royal Armed Forces de ontvangst voor van het Franse MICA raketsysteem. Dit is een multi-purpose raket voor de korte en middellange afstand die kan worden gebruikt door lucht-, land- en zeemacht, meldt La Razon.

Lees ook: Waarom Marokko drones gebruikt

Het luchtverdedigingssysteem, ontwikkeld door MATRA, zal het tweede zijn dat Marokko aanschaft, na de Sky Dragon van China. De eerste tests zijn uitgevoerd met Rafale- en Mirage 2000-vliegtuigen, aldus dezelfde bron.

Sinds enkele jaren versterkt Marokko zijn leger met de steun van de Verenigde Staten en Israël, in afwachting van mogelijke aanvallen van Algerije, dat in augustus de betrekkingen met het koninkrijk verbrak en het Polisario-front blijft steunen tegen Marokko in het Sahara-conflict. In die zin heeft Marokko reeds Turkse en Israëlische drones aangekocht en is het van plan om in samenwerking met Israël de productie van drones te starten.

Lees ook: Marokko koopt Caracal H225M helikopter

Al deze militaire aankopen zijn bedoeld om het leger te versterken, zodat het het Marokkaans grondgebied op grote schaal en doeltreffend kan verdedigen. Zij maken geen deel uit van een offensieve strategie tegen landen in de regio, zo wordt verzekerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team