Zoeken

Marokko moderniseert leger met drones

2 juni 2022 - 18:20 - Marokko

©

Marokko blijft zijn leger moderniseren en heeft de laatste jaren allerlei soorten drones aangekocht uit de Verenigde Staten, Israël en Turkije.

Drones zijn een belangrijk wapen geworden voor het Marokkaans leger. Het koninkrijk heeft verschillende types drones gekocht: aanvals- en bewakingsdrones, drones voor aanvallen op zee en kamikaze drones. Het is zelfs van plan een fabriek te bouwen voor de fabricage van drones, in samenwerking met zijn nieuwe bondgenoot Israël. Drones worden gebruikt op verschillende strategische fronten, waaronder grensbewaking om migratiestromen en drugssmokkel beter te controleren, en in het Sahara conflict, zegt Belt.

Lees ook: Marokko voert oorlog tegen drugssmokkel met drones

Marokko heeft de Turkse Bayraktar TB2 en de Israëlische Hermes 450 aangeschaft, een lange-afstandsraket die de Royal Armed Forces al gebruikt zouden hebben tegen milities van het Polisario, en waarmee een hoge militaire officier van de onafhankelijkheidsbeweging werd uitgeschakeld. Het koninkrijk kocht ook vijf stuks van de krachtige Iron Dome bij de Israëlische firma Skylock Systems, die niet-toegestane drones kan opsporen en uitschakelen. De onbemande toestellen worden gebruikt om de gevoelige civiele en militaire installaties van het koninkrijk te beschermen.

Lees ook: Marokkaanse drone-aanval: doden en gewonden in grenszone

Rabat en Algiers zijn al jaren in een wapenwedloop verwikkeld. De crisis tussen de twee landen verergert met de dag tegen de achtergrond van het Sahara conflict. Sommige deskundigen vrezen voor een gewapend conflict. Algerije verbrak de diplomatieke betrekkingen met het koninkrijk in augustus vorig jaar en sloot de Maghreb-Europese gaspijpleiding een paar maanden later af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team