Zoeken

Marokko neemt VL Mica-raketsysteem in ontvangst

7 juni 2022 - 18:20 - Marokko

©

Marokko heeft de afgelopen weken de eerste twee partijen in ontvangst genomen van het VL MICA korte en middellange afstands-raketsysteem.

Marokko ondertekende in 2019 twee wapencontracten met Frankrijk ter waarde van 400 miljoen euro, voor de aankoop van Caesar artillerie systemen (200 miljoen) en het VL Mica korte afstand luchtverdedigingssysteem (200 miljoen). Het koninkrijk heeft van de Franse bank BNP Paribas een lening gekregen van 192 miljoen euro om de overeenkomst met de Franse fabrikant MBDA te financieren, schrijft Defensa.

Lees ook: Marokko heeft Oekraïens militair materieel ontvangen

Het Franse VL Mica-systeem zal de luchtverdediging van het Marokkaans leger, dat reeds over Chinese luchtverdedigingssystemen beschikt, verder versterken. De VL Mica is niet de laatste aanwinst van het koninkrijk, dat al enkele jaren bezig is met de modernisering van zijn leger. De Israëlische Barak 8 en mogelijk de Amerikaanse Patriot worden ook nog verwacht.

Lees ook: Marokko moderniseert leger met drones

De VL Mica biedt een dekking van 360° en een onderscheppingsbereik tot 20 km tegen vliegtuigen, helikopters, drones, kruisraketten en boordraketten. Het bestaat uit een tactisch operatiecentrum met een radareenheid en maximaal vier raketlanceerinrichtingen met twee soorten raketten: de Mica RF met een actieve radarzoeker en de Mica IR met infraroodgeleiding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team