Zoeken

Marokko versterkt zijn leger met luchtverdedigingssystemen

16 januari 2022 - 17:00 - Marokko

©

Marokko heeft onlangs in de buurt van Rabat een militaire basis opgericht, die onderdak biedt aan de luchtverdedigingssystemen die in China werden aangekocht. De Sky Dragon 50 en de FD-2000B grond-luchtraketten kunnen allerlei bedreigingen afweren op Marokkaans grondgebied en zelfs daarbuiten.

Na de aankoop van de Sky Dragon 50 van China in 2017, heeft Marokko afgelopen december een tweede luchtverdedigingssysteem aangekocht om zijn leger verder te versterken. De FD-2000B werd geïnstalleerd op de nieuwe militaire basis in Sidi Yahya El Gharb, op zo’n 60 kilometer ten noordwesten van Rabat.

Lees ook: Marokko gaat Frans raketsysteem aanschaffen

Het FD-2000B-systeem kan elke vorm van dreiging uitschakelen over het gehele Marokkaanse grondgebied, met inbegrip van het gebied bij de Straat van Gibraltar, en zelfs tot voorbij de grens met Spanje. De FD-2000B is een luchtverdedigingssysteem voor lange afstand en kan lucht- en ballistische doelen onderscheppen. Het heeft een bereik van 200 km, meer dan genoeg om de militaire basis Tarifa in Zuid-Spanje te bereiken.

De raket is voorzien van actieve radartracking, waardoor het vermogen om doelwitten te raken wordt vergroot. Het heeft ook een explosieve kernkop van 180 kilogram, waarmee stealth-vliegtuigen, kruisraketten, lucht-grondraketten en ballistische raketten kunnen worden neergeschoten. De FD-2000B is een verbeterde versie van de HQ-9B en kan vliegen op een maximale hoogte van 50 kilometer, met een snelheid van meer dan 6000 kilometer per uur. Het heeft een radarbereik van 360 graden en kan toezicht houden op tot 100 verschillende luchtdreigingen tegelijk.

Lees ook: Satellietfoto nieuwe militaire basis bij Rabat

Naast deze Chinese raketten is Marokko ook van plan om de Franse VL-MICA raket en de Amerikaanse Patriot PAC-3 raket aan te schaffen. Afgelopen november heeft het Pentagon het koninkrijk toestemming gegeven voor de aankoop van dit luchtverdedigingssysteem, dat waarschijnlijk eind 2022 of begin 2023 klaar zal zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team