Zoeken

Marokko koopt Caracal H225M helikopter

26 december 2021 - 12:00 - Marokko

©

Marokko gaat door met de aankoop van bewapening. Na Turkse en Israëlische drones en vliegtuigen uit de Verenigde Arabische Emiraten, zal het koninkrijk weldra acht Caracal H225M helikopters van Airbus Helicopters kopen.

Marokko is in gesprek over de aankoop van acht Caracal H225M helikopters voor zijn luchtmacht. Er zou reeds een overeenkomst zijn gesloten met Airbus Helicopters. De Caracal H225M is een ultramodern toestel voor reddings-, bewakings- en luchtaanvaldoeleinden en beschikt over automatische wapens. Het kan meer dan 140.000 uren vliegen en meer dan 5 ton vracht vervoeren. Het werd eind jaren negentig ontwikkeld, maakte zijn eerste vlucht in 2000 en trad in 2005 in dienst.

Lees ook: Marokko wil Franse militaire helikopters aankopen

De Caracal H225M is 16,79 meter lang, 4,97 meter hoog en 3 meter breed. Het kan tot 28 soldaten achterin vervoeren plus twee bemanningsleden en 11 brancards voor medisch ziekenvervoer. Hij kan ook worden uitgerust met allerlei soorten bewapening voor het afvuren van raketten en heeft extra kanonnen met nachtkijkers.

Lees ook: Marokko en Israël starten productie drones

Frankrijk kondigde in april jongstleden aan dat Marokko acht Caracal H225M helikopters had gekocht. Deze bestelling komt bovenop de 24 Apache AH-64E’s die Marokko in maart vorig jaar van plan was te kopen. Deze jongste generatie Apache heeft een geavanceerd systeem voor informatieverzameling voor gevechtsvoering overdag en ’s nachts en kan vliegen met drones en andere onbemande vliegtuigen.

Bladna.nl