Zoeken

Marokko wil eerste fabriek van Moderna in Afrika hosten

11 oktober 2021 - 10:40 - Economie

©

Het Amerikaans farmaceutisch bedrijf Moderna overweegt de bouw van een fabriek in Afrika voor de productie van mRNA-vaccins. Marokko wil de Amerikaanse reus overtuigen om de fabriek in het koninkrijk te vestigen.

Moderna heeft in een persbericht haar plannen bekendgemaakt voor de vestiging van een fabriek in Afrika waar 500 miljoen doses mRNA-vaccins zullen worden geproduceerd. Het laboratorium wil voorlopig nog niet bekendmaken in welk land de fabriek komt.

Lees ook: "Made in Morocco" coronavaccin eind dit jaar beschikbaar

De bouw van de fabriek zal een investering van 500 miljoen dollar vergen en zal de trage vooruitgang van de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 in Afrika een boost geven.

"We zijn van plan om ons Covid-19-vaccin en aanvullende producten binnen onze mRNA-vaccinportfolio in deze fabriek te produceren", zegt Stéphane Bancel, CEO van Moderna. Hij benadrukt dat de productie van 500 miljoen doses in 2022 geleidelijk aan naar boven zal worden bijgesteld.

Lees ook: Marokko en Israël werken samen aan productie coronavaccin

Over enkele dagen zullen onderhandelingen worden gestart met verschillende landen in Afrika. Marokko wordt dankzij zijn ervaring in de sector, als een serieuze kandidaat beschouwd. Het koninkrijk werkt al samen met Sinopharm voor de productie van coronavaccins. De eerste in Marokko geproduceerde vaccins van het Chinese laboratorium zullen in december op de markt worden gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team