Zoeken

Honeywell vestigt zich in Casablanca en investeert 100 miljoen dirham

17 november 2021 - 12:40 - Economie

©

Elf jaar na de opening van twee KMO’s gespecialiseerd in de vervaardiging van veiligheids- en beschermende handschoenen, versterkt het Amerikaanse Honeywell haar aanwezigheid in het koninkrijk met de installatie van een fabriek die gespecialiseerd is in de luchtvaart, onder de naam Honeywell Marokko.

Met de installatie van de nieuwe fabriek in Casablanca, die de naam Honeywell Marokko zal dragen, krijgt het koninkrijk de kans om zijn ambitie inhoud te geven. Marokko wil immers fabrikant worden van vliegtuig- en helikoptermotoren. Honeywell Marokko sluit zich aan bij de Franse Piston-groep, die tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een fabriek in Casablanca opende, voor de productie van hoogtechnologische mechanische onderdelen voor vliegtuigmotoren, meldt Challenge.

Lees ook: Marokko aantrekkelijk voor de Europese industrie

Om de nieuwe dochteronderneming volledig operationeel te maken, zal Honeywell Marokko 100 miljoen dirham moeten investeren. Het bedrijf is gespecialiseerd in de vervaardiging van geïntegreerde avionica en elektromechanische systemen voor vliegtuigen en helikopters.

Lees ook: Marokko: 500 miljoen dollar voor drie industriële zones (video)

Honeywell is een multinational die in 1906 in Minneapolis werd opgericht. Vandaag is de groep vooral actief in de sectoren kernenergie, lucht- en ruimtevaart, automatisering van gebouwen en defensie en automobiel-uitrusting. Naast Marokko is Honeywell aanwezig in Tunesië en in een vijftiental andere landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team