Zoeken

Alstom investeert 100 miljoen in Fez

19 december 2021 - 10:00 - Economie

©

Alstom, dat in Fez is gevestigd, heeft nieuwe investeringen gedaan in de bouw van een nieuwe productielijn, die naar verwachting begin 2023 operationeel zal zijn.

Het project beslaat een oppervlakte van bijna 13.000 m². De totale kosten van de implementatie bedragen 109,95 miljoen dirham, aldus de directie van het bedrijf in een persbericht. "Wij willen deelnemen aan de economische ontwikkeling van deze historische stad," staat in het bericht.

Lees ook: Indiase groep wil 100 miljoen dollar in Marokko investeren

Op termijn zal de fabriek in Fez een productiecapaciteit hebben van 200 transformatoren per jaar. Die zullen worden vervaardigd en verwerkt in de fabriek van Petit-Quevilly. Alstom heeft ervoor gezorgd dat de knowhow ook daar vandaan komt.

Lees ook: Alstom en Nexans bondgenoten in Marokko

Voor Nourddine Rhalmi, CEO van Alstom Marokko, "weerspiegelt deze nieuwe investering onze wens om onze relatie met het koninkrijk te versterken en onze industriële activiteiten in het land verder te ontwikkelen. Wij zijn al een eeuw aanwezig in Marokko en zullen nog vele jaren blijven om bij te dragen tot de ontwikkeling van de infrastructuur."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team