Zoeken

Marokko en Israël werken samen aan productie coronavaccin

25 augustus 2021 - 12:00 - Economie

©

De betrekkingen tussen Marokko en Israël worden steeds beter. Beide landen hebben nu besloten om samen te werken aan projecten voor de productie van vaccins tegen Covid-19.

Israël gaat Marokko helpen in de productie van vaccins. Dit besluit volgt op de overeenkomst die door Rabat werd ondertekend met het Chinees laboratorium Sinopharm en het Zweedse laboratorium Recipharm, dat het Moderna vaccin produceert.

Lees ook: Marokko: productie Sinopharm-vaccins begint eind 2021

Maghreb Intelligence vernam van welingelichte bronnen dat Israël aan de bouw werkt van nieuwe lokalen op het terrein van het Institut Pasteur in Casablanca. Deze nieuwe lokalen zullen gebruikt worden om alle in Marokko geproduceerde vaccins te bewaren tot ze worden gedistribueerd, zowel in het koninkrijk als in het buitenland.

Vaccins die in Marokko worden geproduceerd door openbare en privé-instellingen (met inbegrip van buitenlandse investeerders), zullen door het Institut Pasteur moeten worden goedgekeurd. "Ze hebben een solide ervaring en dit zal een geweldig bewijs zijn van de samenwerking tussen Marokko en Israël", zeggen dezelfde bronnen.

Lees ook: Koning Mohammed VI geeft groen licht voor Marokkaanse vaccinproductie

Met de hulp van internationale partners en de Marokkaanse groep Sothema, zal Marokko maandelijks 5 miljoen coronavaccins produceren. Dit aantal zal geleidelijk aan toenemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team